Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Translate

Search

Super mums Episode 2

Γκλόρια Κοκολάκη




Γκλόρια μου δεύτερη συνέντευξη στο Greek Girls Can και δε σου κρύβω το πόσο συγκινητικό ειναι να βλεπω οτι υπαρχουν δυναμικές γυναίκες εκει εξω σαν και εσένα που στηριζουν και παρακινούν και άλλες γυναίκες να γίνονται καλύτερες και δυνατότερες καθε μέρα. 

Μια πραγματική super mum, κανονική μαχήτρια μίας και το άθλημα που έχει κερδίσει την καρδιά σου είναι το Muay Thai.


-Πες μας 2 λόγια για τον εαυτό σου? 

-Ονομάζομαι Κοκολάκη Γκλόρια(Δόξα το βαπτιστικό 😂)παντρεμένη με τον Δημήτρη Καλδέρη και αισίως κλείνω τα 40 σε λίγους μήνες😱! Έχουμε δυο μικρά τερατάκια , την μεγάλη μας κόρη που είναι σχεδον 12 και τον μικρό μας γιο 8 ετών . Από την στιγμή που έγινα μανούλα προτεραιότητα στην ζωή μου έγινε η σωματικη και ψυχικη υγεία της οικογένειας μας. 





 -Γνωριζουμε απο τη πρωτη συνέντευξη οτι η σχεση σου με τον αθλητισμό ειναι άριστη καθώς όλη η οικογένειά σου είναι φουλ οπαδοί των αθλημάτων. Θα ήθελες να μας πεις με τι αθλήματα ασχολείστε ? Και πως ξεκίνησε η ενασχόληση με αυτά?

-Η σχέση μας με τον αθλητισμό σαν οικογένεια , γιατί προϋπήρχε και πριν μεμονωμένα όμως, ξεκίνησε όταν το 2008 ο άντρας μου έψαχνε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τον αθλητισμό και έτσι ανακάλυψε το rugby στην Ελλάδα. Γράφτηκε στον αθλητικό σύλλογο ΠΟΛΙΣ ΑΙΓΑΛΕΩ RUGBY και ξεκίνησε την αθλητική του πορεία στο rugby. Σήμερα μετά από 12 χρόνια είναι αρχηγός στην ομαδα rugby league της ΑΕΚ και έχει 4 συμμετοχές στην ενική ομαδα Ελλάδος. Η κόρη μας αφού δοκίμασε αρκετά αθλήματα όπως, ενόργανη, ρυθμική , κολύμβηση, χορό Latin και φυσικά το rugby κατασταλαξε ( μέχρι στιγμής 😂)να ασχολείται με το μαχητικό άθλημα Muay Thai αγωνιστικά πια. Έχει κατακτήσει μέσα σε 3 χρόνια την 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία της και συνεχίζει δυναμικά! Ο Βενιαμιν την οικογένειας , ήταν πιο κατασταλαγμένος από μικρός και από 4 χρόνων ασχολείται και αυτός με το Muay Thai ακατάπαυστα ! Τέλος εγω σαν full time mom και έχοντας ασχοληθεί στο παρελθόν με διαφορά είδη όπως, ενόργανη , Zumba,TRX, Pilates , κατέληξα να ασπαστώ την αγάπη των παιδιών μου και να ακολουθήσω το Muay Thai όπου και λάτρεψα!



-Ήταν πάντα αυτη η σχέση σου με τον αθλητισμό ή έχει αλλάξει μέσα στα χρόνια?

-Όπως ανέφερα και παραπάνω όντας full time mom, κάποια στιγμή ο αθλητισμός βγήκε από την ζωή μου λόγω ενοχών για το αν πρέπει να αφήσω για λίγο το σπιτι ή την οικογένεια προκειμένου να αφιερώσω χρόνο στον εαυτό μου. Ευτυχώς όμως συντομα καταλαβα ότι αυτό ήταν λάθος και αναθεώρησα. 




-Σαν νέα μαμά καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες! Πολλές φορές θεωρούμε σπατάλη χρόνου το να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας, όμως όχι μόνο σπατάλη δεν είναι αλλά άκρως αναγκαίο. Χαρούμενη μαμά χαρούμενα παιδιά!

 Γκλόρια πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι μετά από μια γέννα για μια γυναίκα να επιστρέψει πίσω στο προηγούμενο τρόπο ζωής? 


-Είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο! Η μητρότητα είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης που δεν σταματάει ποτε γι αυτό χρειάζεται ψυχολογική στήριξη και κυρίως κατανόηση από τον σύντροφο μας και από τους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας, ώστε να μπορούν να στηρίξουν την μανούλα στον προσωπικό χρόνο που πρέπει να διαθέσει για τον εαυτό της . 




- Πώς είναι η καθημερινότητα μιας full time super mum? Έχεις πιο πολύ χρόνο για τον εαυτό σου τώρα που μεγάλωσαν τα παιδιά σου?

-Σαφώς , τωρα που είναι λίγο πιο μεγάλα τα παιδιά έχω , ΟΧΙ πιο πολύ χρόνο ΑΛΛΑ πιο ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό μου!!!Οι μανούλες με μικρά παιδάκια, δεν μπορούν ούτε στο μπάνιο να πάνε μόνες τους( το έχω περάσει🤪), όποτε ξέρουν ποσο πολύτιμη στιγμή είναι να μπορούν να βρίσκουν έστω μια ώρα μέσα στην ημερα απόλυτης ηρεμίας και ησυχίας!




- Χαχα ναι έτσι είναι! Το ζω! Εκτιμάς απλά πράγματα όπως το ζεστό φαγητό ή ακόμα και το 5λεπτο ντουζ μοιάζει πολυτέλεια.

 Είναι αγχωτικό να είσαι μητέρα (και ρωτάω γιατί για μένα είναι αρκετά αγχωτικό 🙈) Είναι ο αθλητισμός μια μορφή αποφόρτισης στο τέλος της ημέρας? 


-Ναι η μητρότητα είναι μια πηγή άγχους από μόνη της. Κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνος που περναει προσθέτει ένα καινουριο άγχος στο μυαλό μιας μητέρας αλλά κ πατέρα! Κανένας δεν γεννήθηκε με γνώσεις του καλύτερου γονέα γι αυτό απαιτείται καθημερινά να κοπιάζεις για να το πετύχεις!!!
Η μητρότητα από μόνη της απαιτεί δυνατό μυικό σύστημα!Πως αλλιώς θα καταφέρναμε άλλωστε να σπρώχνουμε ένα καρότσι, να κουβαλάμε ένα άλλο μωρό στην αγκαλιά μας και να κρατάμε τις σακούλες από το σούπερ μαρκετ ενώ θα πρέπει να ανέβουμε και σκάλες ;; Γι αυτό το λόγο μια μαμα θα πρέπει να προπονείται . Χαρίζει αυτοπεποίθηση η προπόνηση! Και μια μαμα με αυτοπεποίθηση είναι σίγουρα μια καλύτερη μαμα!
Είναι καλό για τα παιδιά να βλέπουν τους γονείς τους να κάνουν κάτι καλό για την υγεία και το σώμα τους. Τους δίνουμε ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση!




-Είναι το Muay Thai τρόπος ζωής? 

Νιώθεις ότι παίρνεις στοιχεία από αυτό και τα εφαρμόζεις στην καθημερινή ζωή? Και αν ναι ποια είναι αυτά?

-Το Muay Thai το έχουμε επιλέξει οικογενειακως ως άθλημα αλλά και ως τρόπο ζωής για διαφορετικούς λόγους όμως ο καθένας μας! 
Έχει τόσα πολλά να προσφέρει τόσο στην καλλιέργεια του πνεύματος όσο και στην  ψυχολογία των αθλητών. Είναι έμμεσα θεραπευτικό , γιατί δίνει την δυνατότητα σε κάθε αθλητή να γνωρίσει περισσότερα στοιχεία για την προσωπικότητα του και παράλληλα του δειχνει τον τρόπο να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της καθημερινότητας. 
Προσφέρει πειθαρχία , συγκέντρωση,ενδυνάμωση αλλά και αναπτύσσει τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο που είναι μια βασική αρχη  για την σημερινή εποχή.


Γκλόρια μου χίλια ευχαριστώ για τη τιμή που μου κάνεις για δεύτερη φορά να μιλήσεις στο Greek Girls Can σαν super mum πλέον! Είσαι υπέροχη και κάνεις εξαιρετική δουλειά νε τα παιδάκια σου αλλά και με τον εαυτό σου! Από εκεί ξεκινάνε όλα!

 

Σχόλια

#GreekGirlsCanBlog

Greek Girls Can

Greek Girls Can
#GreekGirlsCan

Contact us

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Alexis Mavrantonis proud to represent her heritage. Getting ready for the Rugby League World Cup.

#GreekGirlsCan  Today I am catching up with Alexis Mavrantonis. Alexis is member of the Greek national rugby league team in Australia. The team launched few months ago with Stuart McLennan as Head Coach. They did an amazing start in their first ever rugby league tournament winning the second place.  -It's a great honor and pleasure to have in Greek Girls Can today Alexis! Thank you! Would you like to tell us few things about yourself. -Hello! Thank you for having me I’m 26, of Greek/Cypriot heritage and currently work for the Rabbitohs in match day events my life is pretty much surrounded by playing or watching sport. If I’m not doing that then I’m probably at the beach or catching up with friends and family. -What does rugby league mean to you? When did you start getting involved with it? -Footy has always been a big part of my life, I started watching league from as young as I can remember as my Papou would always have it on the tv. The Rabbitohs came and

Μαριαννα Σφυριδη "A soul split between science and art"

#GreekGirlsCan   Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που καλωσορίζω σήμερα στην ομάδα του Greek Girls Can την Μαριάννα Σφυρίδη.  Η Μαριάννα είναι φαρμακοποιός και επαγγελματίας χορεύτρια από την Κάρυστο της Εύβοιας. Πρόσφατα είδα ένα project που παρουσίασε στα social media και πραγματικά ήταν κάτι που μου κίνησε το ενδιαφέρον χορογραφικά, μουσικά αλλά και γενικότερα σε καλλιτεχνικό επίπεδο γι'αυτό και της ζήτησα να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη.  ...Και καπως έτσι να σας συστήσω λοιπόν την Μαριάννα... για να ακούσουμε τι έχει να μας πει.. "Γεια σας λέγομαι Μαριάννα Σφυρίδη είμαι 28 χρονών και τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι στην Αθήνα, στην Ελλάδα. Έχω σπουδάσει φαρμακευτική στην Αγγλία, στο Λονδίνο όπου και έζησα κάποια χρόνια και πλέον κάνω σπουδές επαγγελματικές στο χορό τα πρωινά και τα απογεύματα εργάζομαι σε φαρμακείο..." Δείτε την συνέχεια της συνέντευξης στα βίντεο των συνδέσμων που ακολουθούν. Μαριάννα Σφυρίδη (Marianna Sfyridi) part 1 Μαριάννα Σ

Ειρηνη Αλεξανδρη Road to Tokyo 2021 Synchronized Swimming

Γειά σας. Με λένε Ειρήνη Αλεξανδρή, είμαι 23 ετών και κατάγομαι από τον Βόλο. Από το 2012 ζω μαζί με τις αδερφές μου Άννα-Μαρία και Βασιλική στην Αυστρία. Μερικές από τις σημαντικότερες επιτυχίες μου είναι ο τελικός στους ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, η 8η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2017 και 2019 και το ασημένιο μετάλλιο (δεύτερη θέση) στην κατηγορία νεανίδων στην Ευρώπη το 2015. 1) Πες μας δύο λόγια για τον εαυτό σου: Καλλιτεχνική κολύμβηση ξεκίνησα μαζί με τις αδερφές μου στην ηλικία των τρεισήμισι ετών έως και σήμερα. Τον πρώτο χρόνο κάναμε κολύμβηση ώστε να μάθουμε να κολυμπάμε και έπειτα αποκλειστικά καλλιτεχνική κολύμβηση. Λόγω των καθημερινών πολύωρων προπονήσεών μας, έχουμε σπάνια ελεύθερο χρόνο. Μερικά από τα χόμπι μου είναι η μαγειρική και να ακούω μουσική για ψυχική χαλάρωση. Λατρεύω τα ζώα και μου αρέσουν τα ταξίδια. 2) Εκτός από τη συγχρονισμένη κολύμβηση έχετε ασχοληθεί και με άλλα αθλήματα?  Σε μικρότερη ηλικία ασχολούμαστ