Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Translate

Search

#GreekGirlsCan

Greek Girls Can 

#GreekGirlsCan είναι μια καμπάνια για να ενθαρρύνει όλες τις γυναίκες στην Ελλάδα  να εμπλακούν περισσότερο στο αθλητισμό, να πιέσουν τα όρια τους και να γίνονται κάθε μέρα και καλύτερες! Απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ύψους, βάρους, ηλικίας, δυνατοτήτων ή προηγούμενης εμπειρίας. Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις! Ας γιορτάσουμε τη μοναδικότητα μας!

Σύμφωνα με έρευνα του statista.com* δημοσιευμένη το 2020 για το πόσο συχνά αθλούνται ή κάνουν sports οι Έλληνες έχουμε τα εξής αποτελέσματα:
Είναι σημαντικό για πολλούς λόγους να αυξήσουμε την άσκηση στη ζωή μας!

Αυτό το blog φιλοξενεί συνεντεύξεις από γυναίκες που μας εμπνέουν και είναι τα δικά μας πρότυπα, είτε αυτές είναι διεθνούς φήμης αθλήτριες είτε γυναίκες που ασχολούνται ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό και αγαπούν την κίνηση και το ευ ζην. Υπάρχει η αντίστοιχη σελίδα στο Facebook Greek Girls Can και είναι για την επικοινωνία την υποστήριξη και την συνεχή ενημέρωση των μελών. Στόχος είναι όχι μόνο να μας βοηθήσει να στηρίξουμε η μια την άλλη όσον αφορά την εμπλοκή μας με τον αθλητισμό, αλλά και να ενθαρρύνουμε όλες αυτές τις γυναίκες που κάνουν ή θέλουν να κάνουν κάτι όχι τόσο συνηθισμένο. Ας φωνάξουμε τις επιλογές μας και ας μην αφήσουμε καμια γυναίκα να πέσει στη παγίδα των στερεοτύπων.  Φυλετική ανισότητα δεν θα έπρεπε να υφίσταται σε κανένα τομέα πόσο μάλλον στα αθλήματα!

Ας βοηθήσουμε όλοι να γίνει αυτή η ιδέα πραγματικότητα για όλες τις γυναίκες! Γίνε μέλος αυτής της μεγάλης ομάδας και στήριξε με τη σειρά σου τη κάθε προσπάθεια.

Κοινοποίησε το επίτευγμά σου, μια φωτογραφία με την ομάδα σου ή τις συμπαικτριες σου ή και μόνη σου. 

Χρησιμοποίησε την ετικέτα #GreekGirlsCan και πρόσθεσε τη σελίδα @GreekGirlsCan








Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι ο προσδιορισμός "Greek" στο Greek Girls Can δεν έχει καμία σχέση με ρατσιστικό περιεχόμενο και δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες με ελληνική υπηκοότητα. Ο όρος "Greek" έχει δωθεί αποκλειστικά και μόνο για κατοχύρωση και νομιμοποίηση της χρήσης του ονόματος του hashtag, του blog, και των σελίδων σε Facebook και Instagram καθώς υπάρχει οργάνωση και σελίδα παρακίνησης με παρόμοια ονομασία.

Σχόλια

#GreekGirlsCanBlog

Greek Girls Can

Greek Girls Can
#GreekGirlsCan

Contact us

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Alexis Mavrantonis proud to represent her heritage. Getting ready for the Rugby League World Cup.

#GreekGirlsCan  Today I am catching up with Alexis Mavrantonis. Alexis is member of the Greek national rugby league team in Australia. The team launched few months ago with Stuart McLennan as Head Coach. They did an amazing start in their first ever rugby league tournament winning the second place.  -It's a great honor and pleasure to have in Greek Girls Can today Alexis! Thank you! Would you like to tell us few things about yourself. -Hello! Thank you for having me I’m 26, of Greek/Cypriot heritage and currently work for the Rabbitohs in match day events my life is pretty much surrounded by playing or watching sport. If I’m not doing that then I’m probably at the beach or catching up with friends and family. -What does rugby league mean to you? When did you start getting involved with it? -Footy has always been a big part of my life, I started watching league from as young as I can remember as my Papou would always have it on the tv. The Rabbitohs came and

Μαριαννα Σφυριδη "A soul split between science and art"

#GreekGirlsCan   Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που καλωσορίζω σήμερα στην ομάδα του Greek Girls Can την Μαριάννα Σφυρίδη.  Η Μαριάννα είναι φαρμακοποιός και επαγγελματίας χορεύτρια από την Κάρυστο της Εύβοιας. Πρόσφατα είδα ένα project που παρουσίασε στα social media και πραγματικά ήταν κάτι που μου κίνησε το ενδιαφέρον χορογραφικά, μουσικά αλλά και γενικότερα σε καλλιτεχνικό επίπεδο γι'αυτό και της ζήτησα να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη.  ...Και καπως έτσι να σας συστήσω λοιπόν την Μαριάννα... για να ακούσουμε τι έχει να μας πει.. "Γεια σας λέγομαι Μαριάννα Σφυρίδη είμαι 28 χρονών και τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι στην Αθήνα, στην Ελλάδα. Έχω σπουδάσει φαρμακευτική στην Αγγλία, στο Λονδίνο όπου και έζησα κάποια χρόνια και πλέον κάνω σπουδές επαγγελματικές στο χορό τα πρωινά και τα απογεύματα εργάζομαι σε φαρμακείο..." Δείτε την συνέχεια της συνέντευξης στα βίντεο των συνδέσμων που ακολουθούν. Μαριάννα Σφυρίδη (Marianna Sfyridi) part 1 Μαριάννα Σ

Ειρηνη Αλεξανδρη Road to Tokyo 2021 Synchronized Swimming

Γειά σας. Με λένε Ειρήνη Αλεξανδρή, είμαι 23 ετών και κατάγομαι από τον Βόλο. Από το 2012 ζω μαζί με τις αδερφές μου Άννα-Μαρία και Βασιλική στην Αυστρία. Μερικές από τις σημαντικότερες επιτυχίες μου είναι ο τελικός στους ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, η 8η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2017 και 2019 και το ασημένιο μετάλλιο (δεύτερη θέση) στην κατηγορία νεανίδων στην Ευρώπη το 2015. 1) Πες μας δύο λόγια για τον εαυτό σου: Καλλιτεχνική κολύμβηση ξεκίνησα μαζί με τις αδερφές μου στην ηλικία των τρεισήμισι ετών έως και σήμερα. Τον πρώτο χρόνο κάναμε κολύμβηση ώστε να μάθουμε να κολυμπάμε και έπειτα αποκλειστικά καλλιτεχνική κολύμβηση. Λόγω των καθημερινών πολύωρων προπονήσεών μας, έχουμε σπάνια ελεύθερο χρόνο. Μερικά από τα χόμπι μου είναι η μαγειρική και να ακούω μουσική για ψυχική χαλάρωση. Λατρεύω τα ζώα και μου αρέσουν τα ταξίδια. 2) Εκτός από τη συγχρονισμένη κολύμβηση έχετε ασχοληθεί και με άλλα αθλήματα?  Σε μικρότερη ηλικία ασχολούμαστ