Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Translate

Search

This is the fastest sport in the world!

    Χρήστος Τσαρτσίδης πρωταθλητής Ελλάδος αλλά και μέλος της Ολυμπιακής ομάδας του 2004 μας μιλαει για το Badminton το οποίο θεωρείται το γρηγορότερο άθλημα στο κόσμο.


1. Πες μας δύο λόγια για τον εαυτό σου.

-Ονομάζομαι Τσαρτσίδης Χρήστος. 
Είμαι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής(Κ.Φ.Α) με ειδικότητα ΤΕΝΝΙΣ,προπονητης Αντιπτερισης(Γ.Γ.Α),ομοσπονδιακός προπονητης στην Ε.Ο.Φ.Σ.Α(ομοσπονδία Badmindon)και στην Ε.Α.ΟΜ-Α.Μ.Ε.Α στο άθλημα του Parabadminton και υπήρξα πρωταθλητης Ελλαδος και μελος της Ολυμπιακής ομαδας του 2004.

Ως άνθρωπος που ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό και πλέον από τον σημαντικό ρόλο του προπονητή μπορω να πω πως ο αθλητισμός πέρα από τροπο ζωής στην καθημερινότητα μου ειναι ένα εξαιρετικό και πολλές φορες ανεκτίμητο δώρο ποιότητας και υγείας στις ζωές μας και στην αναπτυξη των παιδιών μας.



2. Τι άθλημα είναι το μπατμιτον? Και πως αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτό?

-Το badminton είναι ένα άθλημα ρακέτας,παίζεται με μια ρακέτα ,ένα φτερό και ανάμεσα ένα φιλε(για αγωνες).Ειμαι ένα παιχνίδι χτυπημάτων όπου προσπαθείς να ρίξεις το φτερό στο γήπεδο του αντιπάλου.
Είχα την τύχη να το φέρει ένας προπονητης για επίδειξη στο μέρος που ζούσα (Σιδηροκαστρο Σερρων),εντυπωσιάστηκα,παράτησα το μπάσκετ και όλα πήραν το δρόμο τους..



3. Ποια η φιλοσοφία αυτού του αθλήματος? Από που ξεκίνησε?

-Είτε για χόμπι,είτε για πρωταθλητισμό η φιλοσοφία είναι ίδια:μέσα από μια ποικιλία χτυπημάτων,ιδιαίτερων κινησεων(footwork) και αυξημένης συγκέντρωσης και εξυπνάδας να καταφέρεις να ρίξεις το φτερό στο γήπεδο του αντιπάλου.




4. Σε ποια ηλικιακά γκρουπ απευθύνεται το μπατμιτον? Χρειάζεται εμπειρία ή καλή φυσική κατάσταση για να ξεκινήσει κάποιος?

-Σε όλους λόγω ελαφριάς ρακέτας(90gr),μικρος χωρος,το χτύπημα δεν απαιτεί καθόλου δύναμη και έτσι το καθιστά προσιτό και εύκολο.Απευθύνεται από παιδιά 4-5 ετών καθως προσφέρει μεγάλη γκάμα κινητικών δεξιοτήτων αλλά και συγκέντρωσης/προσήλωσης στο στόχο,μέχρι όσο υπάρχει διάθεση για γυμναστική καθως προσφέρει άκρως διασκεδαστική και αγχολυτική διάθεση.Η καλη φυσική κατάσταση και η εμπειρία είναι παράγοντες για να είσαι πιο ανταγωνιστικός.



5. Πόσο γνωστό είναι στην Ελλάδα? Και πόσο εφικτό είναι για κάποιον που ενδιαφέρεται να παίξει? Υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες - εγκαταστάσεις για το μπατμιτον? 

-Ενώ παγκοσμίως είναι το 3ο πιο διαδεδομένο άθλημα μετά το ποδόσφαιρο και μπάσκετ στην Ελλάδα δεν έχει πάρει τη θέση που του αξίζει.
Δεν αρπάξαμε την ευκαιρία με τους Ολυμπιακούς αγώνες.
Τα τελευταία 8 χρόνια γίνονται τεράστιες προσπάθειες για διάδοση και αναπτυξη του αθληματος παρά τις αντίξοες συνθηκες.
Δυστυχώς οι εγκαταστάσεις είναι ένα διαχρονικό και μόνιμο πρόβλημα στο άθλημα μας καθως δεν δίνεται η πρέπουσα σημασία σε ένα Ολυμπιακό Άθλημα.



6.Το Greek Girls Can έχεις ως στοχο την ενθάρρυνση των γυναικών στα αθλήματα  αλλά και την ενδυνάμωση της θέσεις τους. Ποια η θέση της γυναίκας αθλήτριας μπατμιτον? Υπάρχουν γυναίκες σε αυτό το άθλημα? Έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε τουρνουά?

-Ο στοχος του Greek Girls Can είναι πολύ σημαντικός,-ιδιως αν αναλογιστούμε την δύσκολη κατάσταση για να ασχοληθεί μια γυναίκα σε ένα άθλημα στην ελληνική κοινωνία-το καθιστά προτεραιότητα για όλους οσους ασχολούνται άμεσα η έμμεσα με τον αθλητισμό.
Συγκεγκριμενα στο άθλημα μας αναλογικά είναι θετικό το πρόσημο αναλογικά αλλά ακριβώς ότι είναι ένα άθλημα εύκολο και προσιτό θα μπορούσε είναι πολύ μεγαλύτερη όπως το Τεννις.
Φυσικά και μπορούν να παίξουν και σε οργανωμένα πρωταθλήματα αν το επιθυμούν.




7. Υπάρχει εθνική ομάδα? Και ποια κριτήρια πρέπει να πληρεί ένας καλός αθλητής μπατμιτον?

-Υπάρχει πλήρης αγωνιστική δράση σε πανελλήνιο επίπεδο όπως και εθνικές ομάδες με ηλικιακές κατηγορίες όπου προϋπόθεση είναι τα πανελληνια πρωταθλήματα και η επίδοση τους.



8. Υπάρχουν σύλλογοι εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης? Υπάρχει σελίδα της Ομοσπονδίας που μπορεί κάποιος να βρει περισσότερες πληροφορίες?

-Ναι,πολύ περισσότεροι μάλιστα από τα δυο μεγάλα αστικά κέντρα.
Η ιστίο σελίδα είναι www.badminton.gr



9.Το μπατμιτον είναι ένα άθλημα που δεν χρειάζεται φυσική επαφή. Πώς έχει επηρεαστεί μετά τον covid? Έχει ανέβει στις προτιμήσεις του κόσμου?  

-Δυστυχώς η πανδημία και κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί λόγω του COVID έχει επηρεάσει αρνητικά  κάθε πτυχή του αθλητισμού.
Το καλό στο άθλημα μας είναι πως όντως είναι ασφαλές λόγω μη σωματικής επαφής και απόστασης που το καθιστά πολύ ασφαλές.Ναι,υπάρχει μια δυναμική ως προς αυτο!



10. Τι θα ήθελες να πεις στους μελλοντικούς παίκτες μπατμιτον που διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη?

-Σε όλα τα παιδιά αλλά και στους γονεις ,πρωτίστως θα έλεγα να ασχοληθούν να ασχοληθούν οπωσδήποτε με τον αθλητισμό,με όποιον τρόπο μπορούν και θέλουν,και ναι τους προτρέπω να ξεφύγουν από το δίπολο μπάσκετ/ποδόσφαιρο και ποσό δε να ασχοληθούν με το badminton,που πέρα από το ότι θα τους διαμορφώσει και αναπτύξει τις ικανότητες με πληθώρα ερεθισμάτων,ως παιχνίδι θα τους διασκεδάσει και θα τους δώσει κίνητρο να κρατήσουν ένα άθλημα για όλη τη ζωή τους.Να ξεχωρίσουν και να πρωταγωνιστήσουν ακόμα σε ένα Ολυμπιακό άθλημα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Χρήστο Τσαρτσίδη για την υποστήριξη του στο Greek Girls Can και για την ευκαιρία που μας έδωσε να μάθουμε για ένα τόσο ενδιαφέρον άθλημα που ξεκίνησε μόλις τον 19ο αιώνα και το οποίο γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλές.

Σχόλια

#GreekGirlsCanBlog

Greek Girls Can

Greek Girls Can
#GreekGirlsCan

Contact us

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Alexis Mavrantonis proud to represent her heritage. Getting ready for the Rugby League World Cup.

#GreekGirlsCan  Today I am catching up with Alexis Mavrantonis. Alexis is member of the Greek national rugby league team in Australia. The team launched few months ago with Stuart McLennan as Head Coach. They did an amazing start in their first ever rugby league tournament winning the second place.  -It's a great honor and pleasure to have in Greek Girls Can today Alexis! Thank you! Would you like to tell us few things about yourself. -Hello! Thank you for having me I’m 26, of Greek/Cypriot heritage and currently work for the Rabbitohs in match day events my life is pretty much surrounded by playing or watching sport. If I’m not doing that then I’m probably at the beach or catching up with friends and family. -What does rugby league mean to you? When did you start getting involved with it? -Footy has always been a big part of my life, I started watching league from as young as I can remember as my Papou would always have it on the tv. The Rabbitohs came and

Μαριαννα Σφυριδη "A soul split between science and art"

#GreekGirlsCan   Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που καλωσορίζω σήμερα στην ομάδα του Greek Girls Can την Μαριάννα Σφυρίδη.  Η Μαριάννα είναι φαρμακοποιός και επαγγελματίας χορεύτρια από την Κάρυστο της Εύβοιας. Πρόσφατα είδα ένα project που παρουσίασε στα social media και πραγματικά ήταν κάτι που μου κίνησε το ενδιαφέρον χορογραφικά, μουσικά αλλά και γενικότερα σε καλλιτεχνικό επίπεδο γι'αυτό και της ζήτησα να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη.  ...Και καπως έτσι να σας συστήσω λοιπόν την Μαριάννα... για να ακούσουμε τι έχει να μας πει.. "Γεια σας λέγομαι Μαριάννα Σφυρίδη είμαι 28 χρονών και τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι στην Αθήνα, στην Ελλάδα. Έχω σπουδάσει φαρμακευτική στην Αγγλία, στο Λονδίνο όπου και έζησα κάποια χρόνια και πλέον κάνω σπουδές επαγγελματικές στο χορό τα πρωινά και τα απογεύματα εργάζομαι σε φαρμακείο..." Δείτε την συνέχεια της συνέντευξης στα βίντεο των συνδέσμων που ακολουθούν. Μαριάννα Σφυρίδη (Marianna Sfyridi) part 1 Μαριάννα Σ

Ειρηνη Αλεξανδρη Road to Tokyo 2021 Synchronized Swimming

Γειά σας. Με λένε Ειρήνη Αλεξανδρή, είμαι 23 ετών και κατάγομαι από τον Βόλο. Από το 2012 ζω μαζί με τις αδερφές μου Άννα-Μαρία και Βασιλική στην Αυστρία. Μερικές από τις σημαντικότερες επιτυχίες μου είναι ο τελικός στους ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, η 8η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2017 και 2019 και το ασημένιο μετάλλιο (δεύτερη θέση) στην κατηγορία νεανίδων στην Ευρώπη το 2015. 1) Πες μας δύο λόγια για τον εαυτό σου: Καλλιτεχνική κολύμβηση ξεκίνησα μαζί με τις αδερφές μου στην ηλικία των τρεισήμισι ετών έως και σήμερα. Τον πρώτο χρόνο κάναμε κολύμβηση ώστε να μάθουμε να κολυμπάμε και έπειτα αποκλειστικά καλλιτεχνική κολύμβηση. Λόγω των καθημερινών πολύωρων προπονήσεών μας, έχουμε σπάνια ελεύθερο χρόνο. Μερικά από τα χόμπι μου είναι η μαγειρική και να ακούω μουσική για ψυχική χαλάρωση. Λατρεύω τα ζώα και μου αρέσουν τα ταξίδια. 2) Εκτός από τη συγχρονισμένη κολύμβηση έχετε ασχοληθεί και με άλλα αθλήματα?  Σε μικρότερη ηλικία ασχολούμαστ